tisdag, november 24, 2009

Tillspetsade muggar

Vi skulle verkligen behöva nya kaffemuggar. För tillfället har vi bara fyra stycken. Två av dem är svarta och inhandlades snabbt och billigt när jag flyttade hemifrån för en herrans massa år sedan. När sedan sambon och jag slog våra påsar ihop utökades samlingen med två vita muggar med ordet "kaffe" textat framtill. Så det är en sorglig samling som kommer fram var gång det bjuds på fika. Och det görs det ju ganska ofta i föräldraledighetstider.

Har påtalat detta muggproblem för A, men han bara skakar på huvudet och säger att vi har ju en massa gamla koppar och fat överallt. Ja, koppar ja, men inga muggar. Koppar är jättesött och dekorativt, men inte fikavänligt om man vill ha en rejäl dos kaffe, tyvärr. Man får plats med typ två klunkar kaffe och lämnar man koppen orörd i mer än tre minuter (vilket lätt kan hända när bebisarna far runt och tuggar på antennsladden) så är kaffet kallare än ljummet, blä.

Nej, jag ska önska oss nya kaffemuggar i julklapp. Sex stycken likadana vill vi ha. Och de måste vara stapelbara så att de får plats i skåpen. Har redan hittat en lämplig kandidat från Rörstrands. Filippa K:s kaffemugg är stapelbar och har namnet SPETS och spets gillar jag. Stort plus är också att den går att diska i maskin (något som man knappast kan utsätta gamlamormor Nannys antika Gustavsbergskoppar för). Dock är den ganska dyr. Kan kanske tipsa tomten om att muggen med all säkerhet finns i fabriksbutikens outlet i grannkommunen. Han kan säkert ta en snabb sväng dit med släden innan jul, deras parkering är ganska stor. Som kompensation bjuder jag på renfoder och gröt när han kommer hit. Ja, renfodret är till renarna då.

Dagens planering: Idag ska här julpyntas innan A kommer hem från jobbet, hoho!

Inga kommentarer: